Det blir tøft og tett: velkommen til match på søndag!

Vi ønsker oss både "totensk" samba- og sørlandsk makrellfotball på Nammo Stadion denne søndagen klokka tre. Det er kronekamp og gratis inngang for alle - og du er herved invitert! Få med deg denne rundens "slik je ser det" fra Tom Løkken.

Annonse:

To fantastiske scoringer - og fire minutter for historieboka, snudde matchen på Nordre Åsen forrige søndag. Vi møtte et Skeid–mannskap som kjempet heroisk. Det holdt i vel 80 minutter. Da tryllet Loris Mettler fram et vakkert frispark fra 20 meter som satt limt i krysset og 1-1. Bare to minutter senere presenterte Ryan Lee Nelson seg for Raufoss-publikummet. Et herlig skudd fra om lag 20 meter limte seg igjen opp i det andre krysset og 2-1...

Dermed eksploderte det i Raufoss-svingen. En flott match ble kronet med full pott. Tre poeng er alltid godt å få med seg, men det som gledet mest, var at de gul-svarte spilte nok en fin match og var Skeid fullstendig overlegne. Det var den fjerde matchen på rad med solid, god fotball av våre gutter.

slik je ser det.jpg

Gode signeringer

August måned har vært preget av stor aktivitet i Raufoss Fotball. Salget av Hammer/Frøysa til AaFK og Teigen til Levanger gjorde at det gikk kaldt nedover ryggen på de mest ihuga patriotene - men det er tydelig at Greven/Wålemark og teamet rundt visste hva de gjorde. Raufoss framstår i en høstform som gir håp om en høstsesong av god, gammel klasse!

Hammer-erstatteren, rutinerte Eduards Emsis (27) fra Latvia, innehar de kvaliteter man håpet på. Et anker som vil sette sitt preg på vår midtbane utover høsten. Klok, fine defensive kvaliteter og et spill med internasjonalt snitt. At han er fast inventar på Latvias A-landslag - bokført med 26 matcher, er det ingen grunn til å forundre seg over…

I tillegg har Ryan Lee Nelson (25) allerede presentert seg. Engelskmannen med fortid i Gjøvik Lyn og Valdres er en midtbaneterrier som vil bli verdifull utover. Litt tempoproblemer fikk han i sin debut, men har allerede vist fin framgang på trening denne uken. Hans typiske engelske ”attitude” vil gi høstutgaven av Raufoss ytterligere styrke.

Når vi så legger til at Oscar Jansson (20) – utlånt fra FFK – allerede er akklimatisert – så er savnet av islendingen Gudjonsson også mindre.

Og midt oppe i dette viser James Ampofo (19) prov på sine ferdigheter i sin Raufossdebut for 3.divisjonslaget. Tre scoringer mot Volda viser at unggutten er på vei. Det tar neppe lang tid før han presenterer seg også i A-sammenheng. 19-åringen er ei kruttønne av en spiss med erfaring fra Ghanas U20 landslag. Så det kan bli mye morsomt utover høsten for de som har ”hjerte for den rette klubben”

 

Kronekampen

La oss håpe våre gutter fortsetter storspillet fra oppgjørene mot KBK (3-2 ), KIL (3-1) Jerv (2-3) og Skeid (2-1) når alltid ambisjonsrike Start kommer på besøk søndag. Raufoss Fotball inviterer til en uhyre spennende match, og i samarbeid med næringslivet og enkeltpersoner til toppfotball med gratis adgang for alle. La oss håpe på 1500-2000 tilskuere ringside når også klubbens junioravdeling skal presenteres mellom 1. og 2.omgang.

Start er et av OBOS-ligaens mest fargerike mannskaper – alltid med ambisjoner om ”come back” i eliteserien. Årets utgave har variert en del. Men laget besitter kvaliteter så det holder. Med sin 4.plass på tabellen – og 30 poeng – lever håpet for de blide sørlendinger. Laget kommer fra en litt heldig 2-0 seier hjemme mot Sogndal sist serieomgang. Og spiller alltid offensiv og angrepsvillig fotball.

Sjekk ut hvem som er med og bidrar i Kronekampen 2023 - og bli med du også.

kronekamp forbedret.jpg

Toppkamp i Sogndal

I en helt åpen liga er det toppkamp i Sogndal der hjemmelaget tar imot serieleder Kongsvinger. Hjemmelaget skal revansjere et forsmedelig nederlag mot Start (0-2). Det betyr at det blir beintøft for Vegard Hansens KIL.

Mye kan tyde på at begge topplagene får seg en ”killevink” denne runden. KBK skal møte Fredrikstad FK. Det blir KBKs mulighet til å komme seg inn i opprykks-posisjon igjen. Her lukter det bortetriumf…

Når KFUM skal til Trondheim og møter et desperat Ranheims-lag så er met meste sagt om denne runden. En runde der det etter all sannsynlighet blir enda tøffere og tettere i toppen.

Mye kan skje i runde 19 og mye vil skje i klubbene utover i august. Det er fortsatt igjen 12 dager til overgangsvinduet stenger… Så heng med – siste kjøp er ikke unnagjort verken i eliteserien eller OBOS.

Slik spilles runden :

Lørdag 19.8

Sogndal- KIL

Jerv-Sandes Ulf

Ranheim –KFUM

Hødd –Skeid

Søndag 20.8

FFK- KBK

Åsane- Bryne

Moss – Mjøndalen

Raufoss-Start

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 19.08.2023
Skrevet av: Tom Løkken/Anne Thoresen/ Foto: Marius Mykleset