Gatelaget - en suksesshistorie

Vi er stolte av all den aktiviteten vi skaper i Raufoss Fotball - og vi er takknemlige for at vi etablerte Gatelaget vårt for tre og et halvt år siden. Dette er en suksesshistorie fra ende til annen!

Annonse:

Gatelagsfamilien utgjør nå 32 lag fra hele landet etter at Mjøndalen tidligere denne uka også satte i gang sitt lag.

På oppdrag fra Fotballstiftelsen har Oslo Economics laget et samfunnsregnskap for gatelagene. I rapporten konkluderes det med at gatelagsmodellen trolig sparer og gir samfunnsøkonomiske gevinster for totalt 638 millioner kroner i året. 

Teamwork

Bryter vi tallene ned til det enkelte lag, betyr det at bare vår aktivitet her på Raufoss har en samfunnsøkonomisk gevinst på nærmere 20 millioner kroner - i året. Det får en til å reflektere over at jobben prosjektleder Tommy Fyhn gjør sammen med super-lagleder Astrid Lundvoll, spillende trener Kenneth Karlsen og kaptein Thor-Erik Linnerud er gull verdt!

Superteam: Tommy, Astrid, Thor-Erik og Kenneth.
Superteam: Tommy, Astrid, Thor-Erik og Kenneth.

Når vi legger til alle de flotte frivillige som bidrar med stor glede rundt laget, og ikke minst alle våre uvurderlige spillere - som alle bidrar til å bygge felleskap sammen med klubben vår - samtidig som de alle har sin egen kamp å kjempe. Ja, så er det så fint i seg selv at det nesten blir umulig å sette en prislapp på det!

Så vi er i og for seg ikke opptatt av å prissette denne aktiviteten i dette fantastiske fellesskapet - men så er det engang slik at det er det språket samfunnet forstår. Det er med og viser hvor viktig dette inkluderingsarbeidet er for oss alle. 

- Gatelagsfotball er sannsynligvis landets mest effektive tiltak for mennesker med sammensatte problemer

Det sier forsker Lars Ueland Kobro til Oslo Economics i forbindelse med årets samfunnsregnskap for Fotballstiftelsen.

Rapporten fra Oslo Economics er ikke eksakte størrelser, men basert på konkrete regnestykker. Totaltallet 638 millioner kroner er basert på følgende gevinster:

  • Spillernes forbedrede helse, med bedre livskvalitet og økt levetid – 328 millioner.
  • Reduserte kostnader i helsetjenesten – 66 millioner.
  • Redusert belastning for politi, domstolene og kriminalomsorgen – 36 millioner.
  • Økt verdiskaping gjennom utdanning og arbeid – 50 millioner.
  • Dugnad og frivillig arbeid – 9 millioner.
  • Reduserte skattefinansieringskostnader – 21 millioner kroner.
  • Pårørendegevinst – 127 millioner kroner

LAST NED HELE RAPPORTEN FRA OSLO ECONIMICS

Fotballstiftelsen mottar hvert år ca. 20 millioner kroner i støtte fra staten, og 500.000 deles ut til hvert av lagene. Det er tydelig at staten får valuta for pengene!

Stiftelsen får også inn midler til ulike prosjekter som også deles ut igjen til lagene avhengig av aktivitet. I tillegg får de enkelte lag inn spons og spleis fra kommuner og andre bedrifter og organisasjoner for å utvide aktiviteten.

Vår gode venn Ken Andre Ottesen (BAdesken) satte også i gang en spleis for gatelaget vårt i forbindelse med sin egen 50-årsdag. Hittil har han samlet inn over 100.000 kroner. Det er helt rått!

Spleisen finner du her - og det er fremdeles mulig å bidra

Ken Andre Ottesen
Ken Andre Ottesen

Gatelaget er og blir en suksesshistorie fra ende til annen! 💛🖤

Annonse fra Obos-ligaen: