Heltemodig innsats ga seier mot Lyn og 5. plass på tabellen

Om vi sliter med mye i klubben, seiler vi virkelig på ei rosenrød sky på banen om dagen. Etter 19 av 21 mulige poeng på de sju siste kampene, kunne ikke Lyn forhindre at vi smatt forbi til 5. plass på tabellen.

På Bisletts naturgress – et underlag det er lenge siden vi har vunnet på – ble vi satt litt under press fra start, og Kristoffer Hay måtte rydde unna foran eget mål tidlig i kampen. Lyn fortsatte å ha et visst initiativ utover i omgangen, uten å spille seg til nevneverdige sjanser mot et godt organisert Raufoss-mannskap.

Drømmescoring

Drøyt midtveis i omgangen viste imidlertid Sander Nordbø seg fram. Etter strålende forarbeid fyrte han løs med høyreslegga fra 16 meter. Ballen føk opp i lengste hjørne, utagbart for vertenes keeper.

Like etterpå ble Erlend Hustad sendt på løpetur, men ble løpt opp før han kom til en avslutning. Og nå var det vi som flere ganger var på farten og skapte problemer for Lyn-forsvaret.

For selv om vertene yppet seg og var farlig frampå ved et par anledninger mot slutten av omgangen, var det vi som kunne gå til pause med ett måls ledelse takket være oppofrende forsvarsspill og en suser i krysset.

Doblet ledelsen

Det tok under to minutter etter hvilen før vi doblet ledelsen. Magnus Fagernes snappet ballen, spilte fram Erlend Hustad og Raufoss-spissen sendte ballen vakkert til side for Lyns keeper.

Ti minutter seinere var Haruna nær scoring, men en Lyn-forsvarer fikk reddet på streken. I stedet reduserte Lyn på et frispark fra drøyt 16 meter. Lauvli i mål måtte for en gang skyld gi en retur. Julis Skaug var påpasselig frampå og scoret enkelt.

Reduseringen så ut til å gi vertene en vitamininnsprøyting, og de neste minuttene hadde vi nok med å forsvare oss.

Arbeidsseier

Drøyt midtveis i omgangen gjorde imidlertid trener Wålemark et trippelbytte. Lyn fortsatte imidlertid å kombinere fint, og Kristoffer Hay måtte nok en gang rydde unna foran eget mål kvarteret før slutt.

Men som så ofte når et lag er i flytsonen – takket være heltemodig innsats klarte gutta å ri av stormen. For da sjøl stolpen sto i vegen for Lyn på overtid av overtida, kunne spillerne slippe jubelen løs for tre nye poeng etter en arbeidsseier av dimensjoner på Bislett.

Takk for en helt fantastisk dag og kveld i Oslo til alle som var med - aldeles nydelig kok på alle våre supportere i alle aldre på Bislett! 💛🖤

Neste kamp spilles onsdag 2. oktober mot Sandnes Ulf hjemme på Nammo Stadion kl. 19.00! Vi ses der!

Kampfakta: Lyn – Raufoss 1-2 (0-1)

Scoringer: 0-1 Sander Nordbø (25), 0-2 Erlend Hustad (47), 1-2 Julius Skaug (59)

Gult kort: Adnan Hadzic, Magnus Fagernes, Victor Fors

Raufoss-laget: Ole Kristian Lauvli – Kristoffer Hay, Jamal Deen Haruna, Adnan Hadzic – Victor Fors, Adrian Hansen, Sander Nordbø (Kodjo Somesi 70.), Jakob Nyland Ørsahl – Jan Inge Lynum (Ryan Lee Nelson 70.), Erlend Hustad (el Schaddai Furaha 70), Magnus Fagernes