Kruttsterk seier på beste vestkant!

For en kamp. For en prestasjon. For fjerde kamp på rad kunne vi gå av banen med tre poeng etter å ha slått Stabæk 2-1 på Nadderud.

To angrepsvillige lag satte fyr på kampen umiddelbart på Nadderud. Spillet bølget fram og tilbake, uten at noen av lagene spilte seg til noen store sjanser det første kvarteret.

Da testet Jan Ingen Lynum Stabæks keeper med et godt langskudd, mens hjemmelaget var farlig frampå bare få minutter seinere.

Perle i krysset

Omgangens store prestasjon sto imidlertid Ryan Lee Nelson før. Etter en snau halvtime stjal han ballen høyt i banen, vendte opp og fyrte løs med storslegga. Ballen satt klistret helt oppe i hjørnet – ei perle – utagbart for enhver keeper.

Defensivt ryddet vi godt opp de gangene Stabæk kom på en visitt, mens vi stadig var på farten framover med Nelson, Lynum og Hustad i spissen. Sistnevnte forsøkte seg med en heading litt ut i omgangen uten å lykkes. Og da Lauvli reddet en heading på tampen av omgangen, var det fullt fortjent at vi kunne gå til pause med ett måls ledelse etter 45 strålende minutter på Nadderud-gresset.

Slo tilbake

Stabæk gikk offensivt ut etter hvilen. Vi ble presset bakover på banen, men sto godt imot, og det var Lynum som nær økte ledelsen snaut ti minutter ut i omgangen. Skuddet smalt to ganger i tverrliggeren før hjemmelaget fikk ryddet opp. Spørs om ikke den ballen var inne? Sjekk bildet fra Marius Mykleset, og døm sjøl.

Den ser da unektelig ut som den er inne?

Umiddelbart etterpå ble det balanse i regnskapet da Diabate headet til side for Lauvli, helt inne ved stolperota.

Men vi slo tilbake nesten umiddelbart. Nok en gang snappet Nelson ballen høyt i banen, la presist inn til Erlend Hustad på bakre stolpe som elegant headet oss i ledelsen igjen. Vakkert.

Sto imot

Stabæk forsøkte å sette inn en sluttspurt, men vi sto godt imot og slapp egentlig ikke motstanderen til de store målsjansene de siste 20 minuttene.

Og med tre nye poeng er vi nå oppe på en 8. plass på tabellen med 32 poeng, bare ett poeng bak Lyn, Stabæk og Kongsvinger på plassene foran. Fortsetter høsten slik den har begynt, lukter det snart kvalik fra Breiskallbrua i nord til Einastarnda i sør.

Tusen takk for fantastisk støtte fra tribunene fra våre aldeles herlige supportere! Høsten den er bære gul og svart! 💛🖤

Kampfakta: Stabæk – Raufoss 1-2 (0-1)

Scoringer: 0-1 Ryan Lee Nelson (27), 1-1 Diabate (56), 1-2 Erlend Hustad (63)

Gult kort: Jakob Nyland Ørsahl, Ryan Lee Nelson, Adnan Hadzic

Raufoss-laget: Ole Kristian Lauvli – Kristoffer Hay, Adnan Hadzic, Marius Alm, Victor Fors (Adrian Hansen 85.) – Jakob Nyland Ørsahl, Sander Nordbø, Kodjo Somesi, Ryan Lee Nelson (el Schaddai Furaha 88.), Jan Inge Lynum (Yaw Agyeman 87.) – Erlend Hustad (Magnus Fagernes 88.)

Publisert: 16.09.2024
Skrevet av: Tommy Gullord/ Anne Thoresen Foto: Marius Mykleset