Raufossjentene kjenner lukta av kvalik

På lørdag klokka 16.00 tar jentene imot Fredrikstad til årets 18. serierunde hjemme på Nammo Stadion. Laget har fem kamper igjen å spille før de kan gjøre opp status - men vi begynner definitivt å kjenne lukta av avdelingsseier!

Annonse:

Det har skjedd mye med Raufosslaget bare siden i fjor. Det er god kontinuitet på trenersiden, og våre unge og sultne spillere har tatt store steg. Godt samarbeid med Vind og andre lokale klubber har satt fart i spillerutviklingen på damesiden, og vi ser konturene av et lag som har kvaliteter til å kunne hevde seg meget godt på et høyere nivå. 

Denne sesongen har laget kun tapt en seriekamp og spilt en uavgjort. De troner øverst på tabellen fem poeng foran toer Skeid, og hele ti poeng foran Kolbotn 2 på tredjeplass. Det er i realiteten bare Skeid som er med i kampen om avdelingstittelen. Lagene skal også møtes i nest siste serierunde på Nammo Stadion 20. oktober.

Har scoret 75 mål på 17 kamper

Jentene spiller angrepsvillig fotball, og utrolige 75 mål på 17 kamper vitner om det. Et snitt på over fire scorede mål pr. kamp. Det forteller også at disse jentene er klare for tøffere motstand. Når man legger til at de nå spiller i en sterk interkretsavdeling med lag fra Indre Østland, Oslo, Østfold og Akershus - vet vi at nivået er høyt.

Slik spilles en eventuell kvalik

Ettersom vi spiller i en avdeling med lag fra ulike kretser slipper vi en mellomkvalifisering slik de andre avdelingene (med lag fra bare en krets) må igjennom. Det skal tilslutt bli fire områdevinnere som skal kjempe om to plasser i 2. divisjon.

Når vi målet om å vinne avdelingen blir vi også områdevinnere - det blir derfor kun en hjemme og bortekamp i kvalik mot et av de andre områdevinnerne. Motstandere trekkes. Områdevinnere skal være kåret innen 10. november, og opprykksfinalene skal spilles 16/17 november og 23/24 november.

Raufoss 2/Vind  i 4. divisjon topper også sin avdeling klart, og det kan potensielt ligge an til opprykk til 3. divisjon også for dette laget - om vi rykker opp med førstelaget til 2. divisjon. Det opprykket avgjøres ikke før man ser hvordan det går med førstelaget.

Ikke selge skinnet før bjørnen er skutt

Det gjenstår fremdeles fem kamper og det gjelder fortsatt for Øystein Amlien & Co i trenerteamet sammen med spillerne å holde fokus og trøkket oppe, det gjøres som kjent best med å "ta en kamp av gangen". 

Kom på kamp!

Det er vel verdt å ta turen på stadion og se jentene spille - det leveres underholdende fotball med trøkk og humør!

De siste serierundene spilles slik:

Lørdag 28.09. kl. 16.00 Raufoss - Fredrikstad (H)

Mandag 07.10. kl. 20.15 Elverum - Raufoss (B)

Mandag 14.10. kl.19.30 Brumunddal - Raufoss (B)

Søndag 20.10. kl. 15.00 Raufoss - Skeid (H)

Søndag 27.10. kl. 16.00 Grorud - Raufoss (B)

 

Heia Raufoss! 💛🖤

 

Annonse fra Obos-ligaen: