Sterkt bortepoeng mot «Kåffa»

Raufoss lot ikke KFUM få noe gratis i kampen om opprykk til eliteserien, men for tredje kamp på rad måtte vi gå av banen uten scoring. Det endte 0-0 på Oslo Øst.

Opprykksjagende KFUM åpnet best og styrte det meste av spillet det første kvarteret i gråværet i Oslo. Men gradvis spilte Raufoss deg inn i kampen og var tidvis på høyde med vertene den siste halvdelen av omgangen.

Begge lag hadde sine muligheter, uten å evne å sette ballen i mål de første 45 minuttene. Markus Johnsgård var framme på en heading etter frispark fra Mettler tidlig i kampen, men avslutningen gikk rett på keeper.

Det samme med et langskudd fra 30 meter signert Jamal Haruna etter drøye kvarteret, mens ingen var framme på innlegget til Magnus Fagernes fem minutter seinere.

Nære for Johnsgård

Nærmest scoring var likevel Johnsgård på en heading som «dalte» ned i krysset og ut helt på tampen av omgangen. Like etterpå trillet ballen langs Raufoss-målstreken, men heller ikke «Kåffa» hadde noen til å «putte» på en håndfull sjanser i 1. omgangen.

Etter hvilen fortsatte spillet å bølge litt fram og tilbake, men for begge lag stoppet det som oftest på den siste tredelen av banen.

Midtveis i omgangen forsøkte imidlertid Johnsgård seg på et skudd, uten å sette vertenes keeper på den helt store prøven. Det ble imidlertid Lauvli fem minutter seinere, men vår sisteskanse reddet mesterlig.

Nye gule kort

Nær scoring var også hjemmelaget da Nunez skjøt like utenfor minutter før full tid, mens Lauvli nok en gang var i aksjon på overtid. Og da innbytter Ampofo skjøt over like før kampslutt, endte det målløst på Ekeberg.

Et lite skår i gleden over et sterkt bortepoeng i en relativt sjansefattig kamp, var at tre av våre mest sentrale spillere – Nicolai Fremstad, Jamal Deen Haruna og Eduards Emsis – pådro seg nye gule kort før kommende helgs hjemmekamp mot Hødd.

Uansett må det være lov å håpe på at måltørken tar slutt til den kampen.

Takk til den store kontigenten med gule og svarte supportere som hadde tatt turen til Ekeberg!

Herlig oppmøte fra våre trofaste supportere på Ekeberg!

Kampfakta: KFUM – Raufoss 0-0

Laget: Ole Kristian Lauvli – Adrian Hansen, Jamal Deen Haruna, Sivert Westerlund – Gard Simenstad, Eduards Emsis, Loris Mettler, Nicolai Fremstad, Jakob Nyland Ørsahl – Markus Johnsgård, Magnus Fagernes (James Ampofo 82. min)

Gult kort: Nicolai Fremstad, Jamal Deen Haruna, Eduards Emsis