Utfordrende tider for klubben vår

Raufoss Fotball har siden tidlig i 2023 jobbet knallhardt med å finne en løsning på de mangeårige utfordringene klubben har stått i økonomisk. Vårt mål har gjennom alle tider vært å legge til rette for, og utvikle både topp og breddefotballen på Toten. Alt det vi får til, med små ressurser høster forundring og anerkjennelse fra hele fotball-Norge.

Annonse:

Klubblisensnemnda har etter siste økonomirapportering 30.06.24 besluttet å ilegge klubben et poengs trekk for brudd på delmål 3 i den økonomiske handlingsplanen vår. I den økonomiske rapporteringen maktet vi dessverre bare å innfri halvparten av kravene på poengskalaen denne gangen. Vi har en hard jobb foran oss inn mot neste rapportering 31.12.24.

Det handler om å skape bærekraft og styrke likviditet

Som kjent ble det i 2023 jobbet fram et konsept opp mot boligutbygging - samtidig med en god plan for å få helt nødvendige, moderne fasiliteter på Nammo stadion på plass. Dette innbefattet blant annet garderobeanlegg og møtefasiliteter som også vil komme idretten på Raufoss og i hele regionen til gode.

De fleste er godt kjent med denne prosessen vi har vært igjennom med ønsket om oppkjøp av området mellom gamle Raufoss Stadion og Nammo Stadion for å skape ønsket utvikling. Alle har også fått med seg at prosjektet dessverre foreløpig strandet hos statsforvalteren i juni i år.

Klubben samarbeider godt med kommunen i videre saksgang rundt dette prosjektet, og vi har god tro på at vi til slutt kommer i mål med saken når rett instans (ESA) får vurdert saken på riktig grunnlag.

Det har aldri vært en hemmelighet at økonomien er utfordrende

Vi har helt siden tidlig i 2023 vært helt tydelige på at vi må lykkes med tomteprosjektet for at vi skal makte å skape bærekraft i klubben. Vi var klare på at vi måtte lykkes med dette - helst i 1. kvartal 2024. Når vi så det ble vanskelig i forhold til saksgang, jobbet vi beinhardt for å klare oss videre med å få en avklaring i saken i løpet av 2. kvartal. 

Når prosjektet vårt dessverre strandet hos statsforvalter er det åpenbart at vi som klubb måtte få et stort problem. Det har vi vært tydelige på hele vegen. At vi nå i dag står i en meget utfordrende situasjon er dessverre ingen stor overraskelse for oss.

Alle juridiske råd og vurderinger av lik praksis i Norge tilsa at denne saken ville godkjennes. Det var ikke noe som skulle tilsi at Raufoss Fotball ikke skulle få samme vilkår og behandling i forvaltningen som andre idrettslag i Norge.

Vi trenger all den støtten vi kan få framover

Vi jobber knallhardt hver eneste dag for å klare oss gjennom denne "kneika", vi håper og tror vi skal lykkes. Kommer vi oss gjennom de nærmeste ukene ser vi heldigvis konturene av en inngang til en ny sesong som økonomisk ser bedre ut enn den har gjort på flere år for Raufoss Fotball sin del.

Vi samarbeider godt med VTK i forhold til tomtesaken, vi ser allikevel at den vil dra mye ut i tid grunnet mange involverte instanser og lengre saksbehandlingstid enn forventet. Vi har derfor en utfordring foran oss de neste to månedene. Vi gjør alt vi kan for å løse den situasjonen, men det er svært utfordrende. Kommer vi oss helskinnet gjennom dette er forutsetningene for videre drift ut året og inn i 2025 gode, men som sagt: det er krevende tider nå.

— Mathias Engebakken, Styreleder

Vi trenger nå all støtte vi kan få, vi trenger at alle fremsnakker klubben og det vi sammen har jobbet mot i så lang tid! Vi er en klubb der det aller meste gjøres på dugnad, det er frivillige i nøkkelroller på alle nivåer i hele organisasjonen vår, og som stiller opp i alle bauger og kanter for klubben vi alle er så glade i. Tusen takk til hver og en av dere!

Jobber med å få ny daglig leder på plass

Klubben jobber parallelt med økonomiske utfordringer med å få inn en ny daglig leder. Inntil den ressursen er på plass, er det Mathias Engebakken og Bent Dalby som utgjør ledelsen. Jørn Ola Formo er operativ på markedssiden og Tore Nestaker holder i arrangement, sikkerhet og teknisk support - med god støtte fra Siv Hege Aspelien og Siv Halvorsrud Tommelstad som har hånd om andre viktige oppgaver i den administrative driften av klubben. 

Sjekk hvem som gjør hva i Raufoss Fotball her.

Takk til våre administrativt ansatte - som er få - men som til gjengjeld legger ned en helhjertet innsats hver eneste dag.

De sportslig ansatte - både spillere og trenere - presterer på toppnivå. Dere gjør oss stolte!

Vi takker også våre trofaste samarbeidspartnere, sponsorer og supportere for at dere drar lasset sammen med oss. 💛🖤

 

For styret i Raufoss Fotball, Mathias Engebakken

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: